Nieuws

Wij brengen u graag op de hoogte van het laatste nieuws! Leest u mee?

Vandaag hebben we het 20-jarig jubileum van de Vrijwillige Thuishulp (VTH) gevierd. We zijn begonnen met een boerenontbijt bij de boerderijmuseum op Kampereiland waar we vervolgens een rondleiding hebben gehad en een video hebben gezien over de geschiedenis van Kampereiland. Het was een gezellige morgen. Zonder deze vrijwilligers zou er geen VTH zijn. Hartelijk dank!

Bekijk hier ook de video met een terugblik naar vandaag.

30-06-2018 Lees verder

Op 2 mei is de voorjaars thema-avond gehouden over het thema: in eenzaamheid je weg gaan. Na de opening en de bestuurzaken heeft drs. mevr. A. Hoek - van Kooten een lezing gegeven over het thema eenzaamheid.

02-05-2018 Lees verder

Samen met Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf en 11 andere vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen en ouderenbonden mochten we vandaag het actieplan Waardig Ouder Worden van de gemeente Kampen ondertekenen.

Omdat wij geloven in een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. Een samenleving waarin zij goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en waarin zij kunnen blijven meedoen. Dat is de samenleving die ons voor ogen staat.

17-03-2018 Lees verder

Op 10 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vrijwillige Thuis Hulp gehouden. Na de opening en enkele bestuursmededelingen door de voorzitter werden jubilarissen in het zonnetje gezet als dank voor jarenlange inzet en kregen we een lachworkshop van mevrouw Nap. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en iedereen kreeg een presentje mee naar huis als dank voor de inzet. Een geslaagde en gezellige avond!

29-01-2018 Lees verder

Vandaag is het de dag van de mantelzorg!

Mantelzorgers geven veel liefde, tijd en energie aan het zorgen voor degene die dat nodig heeft. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. De zorg die gegeven wordt vinden mantelzorgers vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet!

Daarom heeft de NPV vandaag mantelzorgers in het zonnetje gezet. Dit hebben wij gedaan door het aanbieden van een attentie aan mantelzorgers in Groot IJsselmuiden als waardering voor hun bijzondere werk. Mantelzorgers zijn immers onmisbaar!

10-11-2017 Lees verder

Hoe meer leden, hoe meer de NPV kan betekenen voor kwetsbaar leven. Helpt u, help jij ook de NPV in politiek en samenleving meer stem te geven?

De NPV is gestart met een nieuwe ledenwerfactie. Voor elk nieuw (gezins)lid dat u aanmeldt, krijgt u een cadeaubon van € 5,00. De bon is te besteden in elk Brownies & downieS restaurant in Nederland. U steunt daarmee tegelijk de restaurants van deze keten, waar mensen met een beperking een werkplek wordt geboden.

Mogen wij op uw hulp rekenen? 

06-10-2017 Lees verder

In goed overleg met het landelijk bureau is besloten om het werkgebied van NPV-IJsselmuiden uit te breiden naar de gehele gemeente Kampen. Wij zijn per direct op zoek naar één of twee bestuursleden uit Kampen. Het betreft hierbij een aanvulling van het huidige bestuur. Bent u, of kent u iemand die christelijke zorg een warm hart toedraagt? Neem dan contact met ons op via 038-3334685 of via het contactformulier.

30-05-2017 Lees verder

Op 22 maart is de voorjaars thema-avond gehouden over het thema: nadenken over 'later'. Na de opening en de bestuurzaken hebben de sprekers van deze avond ons door middel van twee workshops laten nadenken over orgaandonatie en de NPV levenswensverklaring. 

23-03-2017 Lees verder

Steun christelijke zorg met uw stem!
De christelijke zorgverzekeraar Pro Life geeft via de Pro Life Zorgcheque € 10.000,- aan christelijke zorg.
Draagt u christelijke hulp ook een warm hart toe? Stem dan hier op de NPV-Advieslijn, Er is hulp of het Prof dr. G.A. Lindeboom Instituut. Uw stem is € 1,- waard!

20-03-2017 Lees verder

- Wil ik een 20 weken echo?
- Wil ik mijn organen na mijn dood afstaan?
- Wil ik nog gereanimeerd worden?

Die behandeling die de arts voorstelt, is die echt nog wel zinvol in mijn situatie? Wat is goed?
Het zijn vragen waar we vroeg of laat tegen aanlopen. De ene keer meer bewust dan de andere keer. De ene keer is het probleem of de vraag waar we voor gesteld staan ook indringender en ingewikkelder dan de andere keer.

08-02-2017 Lees verder