Over de NPV

Wat is de NPV?

De NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) is een landelijk werkzame organisatie die zich inzet voor de zorg voor het leven. De NPV heeft ongeveer 57.000 leden. Het landelijk bureau is gevestigd in Veenendaal. Verspreid door het hele land zijn er afdelingen die de patiëntenbelangen op lokaal niveau behartigen, waarvan afdeling Kampen & IJsselmuiden er ook één is.

Wat doet de NPV?

De NPV komt al meer dan 30 jaar op voor de zorg van het leven. Wij geloven dat het menselijk leven een gave is van God, en het ongeacht de levensfase of de kwaliteit van het leven bescherming verdient.

De NPV geeft haar missie 'zorg voor het leven' op drie manieren gestalte:
door praktische thuishulp, door voorlichting en door beleidsbeïnvloeding.

Zie ook onderstaand filmpje waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de NPV doet!

Thuishulp

Vrijwillige thuishulp (VTH) werd alleen verleend in IJsselmuiden, maar vanaf april 2024 ook in Kampen!

 

 

Voorlichting

Meerdere keren per jaar geven wij een voorlichting aan onze leden. Komt u de volgende keer ook?

 

 

Project 'Vrijwillig dichtbij'

Met het project 'Vrijwillig dichtbij' geven we op scholen gastlessen om kinderen te leren hoe belangrijk het is om, om te zien naar elkaar. Deze gastles voor de bovenbouw van het basisonderwijs bestaat uit uitleg over de NPV, het doen van vrijwilligerswerk en de kinderen krijgen zelf ook de opdracht om met een goodiebag van de NPV op bezoek te gaan bij iemand en een vrijwilligersdaad te verrichten. Na enige tijd komen we terug in de klas om er met elkaar over te praten.

 

Mogen wij deze gastles ook bij u op school verzorgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ijsselmuiden@afdeling-npvzorg.nl of via het telefoonnummer 06-16034916.