Agenda

Welkom!

13 november 2019 - Thema avond

Thema: Vaccinatie, een kwestie van vertrouwen?
Spreker: Ali van Dijk
Aanvang: 19.45 uur
Adres: Dorpsweg 38, IJsselmuiden


16 november 2019 - Mars voor het leven

Op DV 16 november 2019 vindt in Utrecht de 27e Mars voor het Leven plaats. Vanaf 11.00 uur is de inloop in de jaarbeurs in Utrecht, om 12.00 uur start het programma. Ook dit jaar willen we vanuit Staphorst, Rouveen, Hasselt, Genemuiden, IJsselmuiden en Kampen weer busvervoer naar de Mars organiseren.  

Waarom de Mars voor het Leven?
Iedere werkdag worden in Nederland 115 abortussen uitgevoerd. Achter elke abortus schuilt een eigen verhaal, het ene heftiger dan het andere. Ondanks de situatie blijft het resultaat hetzelfde: elke abortus stopt een leven. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in hulpverlening aan onbedoeld zwangere vrouwen en aan vrouwen die een abortus hebben ondergaan. Daarnaast wordt door het organiseren van de stille Mars voor het Leven een krachtig en liefdevol signaal afgegeven aan de samenleving en de politiek: het leven is beschermwaardig en ouders en ongeboren kind verdienen het om behoed te worden voor de gevolgen van abortus. De ervaring leert inmiddels dat de Mars ook veel impact heeft op de aanwezigen: bewustwording en onderlinge bemoediging.  

Het programma
11.00 uur Inloop in de Jaarbeurs in Utrecht
12.00 uur Start inhoudelijk programma met samenzang en sprekers
13.15 uur Start Stille Mars voor het Leven door Utrecht
15.30 uur (+/-) Afsluiting gehele programma

Er wordt een collecte gehouden.

Sprekers
Kees van Helden, directeur Schreeuw om Leven
Kees van der Staaij, fractieleider SGP
Gert-Jan Segers, fractieleider ChristenUnie
Diederik van Dijk (directeur NPV - Zorg voor het leven)
Jos Leijenhorst, directeur Pro-Life verzekeringen
[nog niet bekend], ervaringsdeskundige

Meer informatie: www.schreeuwomleven.nl/marsvoorhetleven

Kosten
De organisatie van het busvervoer gaat zijn best doen om ook dit jaar weer voldoende sponsors te vinden om de busreis voor de deelnemers gratis te maken. Mochten we onvoldoende sponsors vinden, dan zal er in de bus een collecte worden gehouden voor de onkosten. Op die manier kan iedereen bijdragen naar wat hij missen kan. Mocht u besluiten om u aan te melden voor het busvervoer, dan rekenen we er ook op dat u meegaat. Op basis van het aantal aanmeldingen reserveren we de bussen en staat er voor de organisatie dus een financiële verplichting tegenover. Als u een week van te voren besluit om toch niet mee te gaan, dan vragen we u de gemaakte onkosten te vergoeden (€12,- per zitplaats in een bus).

Aanmelden
Gaat u weer mee? U kunt u nu aanmelden voor het busvervoer via de website van Schreeuw om Leven: www.schreeuwomleven.nl/formulier/aanmelden-vervoer-mars-2019

Tot ziens!


Voor alle data geldt: D.V.