Nieuws

Wij brengen u graag op de hoogte van het laatste nieuws! Leest u mee?

Mantelzorgcompliment 2019

MANTELZORGCOMPLIMENT 2019

Mantelzorgers geven veel liefde, tijd en energie aan het zorgen voor degene die dat nodig heeft. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte.
Als waardering voor het werk dat zij doen worden zij deze week in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zijn onmisbaar.

Ook vrijwilliger worden? Bel naar 06-55800746. (ook bereikbaar via Whatsapp)

Lees verder

Thema-avond 20 maart 2019: Zorg in de laatste levensfase, liefdevol nabij

Interessante thema-avond gehad over zorg in de laatste levensfase, liefdevol nabij. Joke Overheem heeft ons verteld over palliatieve zorg vanuit de praktijk. Daarna waren er workshops over palliatieve sedatie en aanvullende zorg zoals handmassages.

Bedankt voor uw komst!

Lees verder

9 januari 2019 - Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 9 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vrijwillige Thuis Hulp gehouden. Na de opening en enkele bestuursmededelingen door de voorzitter werden jubilarissen in het zonnetje gezet als dank voor jarenlange inzet en kregen we een lezing van mevrouw Boeve over bakken van brood en alles wat daar bij komt kijken, ook in de tijd van de bijbel. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en iedereen kreeg een presentje mee naar huis als dank voor de inzet. Een geslaagde en gezellige avond!

Lees verder

Dag van de mantelzorg 2018

Vandaag is het de dag van de mantelzorg!

Mantelzorgers geven veel liefde, tijd en energie aan het zorgen voor degene die dat nodig heeft. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte.
Als waardering voor het werk dat zij doen zijn zij in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zijn immers onmisbaar!

Lees verder

Thema-avond 10 oktober 2018: De zwarte hond die depressie heet...

Op 10 oktober is er een thema-avond gehouden over het thema: De zwarte hond die depressie heet..
Na de opening en de bestuurzaken hebben Gerrit Jan Kattenberg en Reinier Verbruggen een inleiding gehouden over depressies. Wat is een depressie en hoe ga je er mee om als het je naaste treft? Blijf vooral luisteren naar de ander!
Het was een goed een goede en leerzame avond.

Lees verder

1 september 2018 - Zoddefestival

Vandaag waren wij als bestuur met een stand aanwezig op het Zoddefestival in IJsselmuiden.
Wij hebben rozen uitgereikt met een opdracht en wel om de roos aan iemand te geven die het nodig heeft. Door middel van dit gebaar kan men aan een ander laten weten dat er aan diegene wordt gedacht. Zo werken we samen aan de strijd tegen eenzaamheid en houden we oog voor elkaar!

Lees verder

30 juni 2018 - 20-jarig jubileum VTH

Vandaag hebben we het 20-jarig jubileum van de Vrijwillige Thuishulp (VTH) gevierd. We zijn begonnen met een boerenontbijt bij de boerderijmuseum op Kampereiland waar we vervolgens een rondleiding hebben gehad en een video hebben gezien over de geschiedenis van Kampereiland. Het was een gezellige morgen. Zonder deze vrijwilligers zou er geen VTH zijn. Hartelijk dank!

Bekijk hier ook de video met een terugblik naar vandaag.

Lees verder

Thema-avond 2 mei 2018: In eenzaamheid je weg gaan

Op 2 mei is de voorjaars thema-avond gehouden over het thema: in eenzaamheid je weg gaan. Na de opening en de bestuurzaken heeft drs. mevr. A. Hoek - van Kooten een lezing gegeven over het thema eenzaamheid.

Lees verder

17 maart 2018 - Ondertekenen actieplan Waardig Ouder Worden

Samen met Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf en 11 andere vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen en ouderenbonden mochten we vandaag het actieplan Waardig Ouder Worden van de gemeente Kampen ondertekenen.

Omdat wij geloven in een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. Een samenleving waarin zij goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en waarin zij kunnen blijven meedoen. Dat is de samenleving die ons voor ogen staat.

Lees verder

10 januari 2018 - Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 10 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vrijwillige Thuis Hulp gehouden. Na de opening en enkele bestuursmededelingen door de voorzitter werden jubilarissen in het zonnetje gezet als dank voor jarenlange inzet en kregen we een lachworkshop van mevrouw Nap. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en iedereen kreeg een presentje mee naar huis als dank voor de inzet. Een geslaagde en gezellige avond!

Lees verder