Nieuws

Wij brengen u graag op de hoogte van het laatste nieuws! Leest u mee?

Thema-avond 2 mei 2018: In eenzaamheid je weg gaan

Op 2 mei is de voorjaars thema-avond gehouden over het thema: in eenzaamheid je weg gaan. Na de opening en de bestuurzaken heeft drs. mevr. A. Hoek - van Kooten een lezing gegeven over het thema eenzaamheid.

Lees verder

17 maart 2018 - Ondertekenen actieplan Waardig Ouder Worden

Samen met Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf en 11 andere vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen en ouderenbonden mochten we vandaag het actieplan Waardig Ouder Worden van de gemeente Kampen ondertekenen.

Omdat wij geloven in een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. Een samenleving waarin zij goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en waarin zij kunnen blijven meedoen. Dat is de samenleving die ons voor ogen staat.

Lees verder

10 januari 2018 - Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 10 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vrijwillige Thuis Hulp gehouden. Na de opening en enkele bestuursmededelingen door de voorzitter werden jubilarissen in het zonnetje gezet als dank voor jarenlange inzet en kregen we een lachworkshop van mevrouw Nap. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en iedereen kreeg een presentje mee naar huis als dank voor de inzet. Een geslaagde en gezellige avond!

Lees verder

Dag van de mantelzorg 2017

Vandaag is het de dag van de mantelzorg!

Mantelzorgers geven veel liefde, tijd en energie aan het zorgen voor degene die dat nodig heeft. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. De zorg die gegeven wordt vinden mantelzorgers vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet!

Daarom heeft de NPV vandaag mantelzorgers in het zonnetje gezet. Dit hebben wij gedaan door het aanbieden van een attentie aan mantelzorgers in Groot IJsselmuiden als waardering voor hun bijzondere werk. Mantelzorgers zijn immers onmisbaar!

Lees verder

Ledenwerfactie: Elk mens mag er zijn!

Hoe meer leden, hoe meer de NPV kan betekenen voor kwetsbaar leven. Helpt u, help jij ook de NPV in politiek en samenleving meer stem te geven?

De NPV is gestart met een nieuwe ledenwerfactie. Voor elk nieuw (gezins)lid dat u aanmeldt, krijgt u een cadeaubon van € 5,00. De bon is te besteden in elk Brownies & downieS restaurant in Nederland. U steunt daarmee tegelijk de restaurants van deze keten, waar mensen met een beperking een werkplek wordt geboden.

Mogen wij op uw hulp rekenen? 

Lees verder

Oproep: bestuursleden uit Kampen gezocht!

In goed overleg met het landelijk bureau is besloten om het werkgebied van NPV-IJsselmuiden uit te breiden naar de gehele gemeente Kampen. Wij zijn per direct op zoek naar één of twee bestuursleden uit Kampen. Het betreft hierbij een aanvulling van het huidige bestuur. Bent u, of kent u iemand die christelijke zorg een warm hart toedraagt? Neem dan contact met ons op via 038-3334685 of via het contactformulier.

Lees verder

Thema-avond 22 maart 2017: Nadenken over 'later'

Op 22 maart is de voorjaars thema-avond gehouden over het thema: nadenken over 'later'. Na de opening en de bestuurzaken hebben de sprekers van deze avond ons door middel van twee workshops laten nadenken over orgaandonatie en de NPV levenswensverklaring. 

Lees verder

Draagt u christelijke zorg een warm hart toe? Stem op de NPV!

Steun christelijke zorg met uw stem!
De christelijke zorgverzekeraar Pro Life geeft via de Pro Life Zorgcheque € 10.000,- aan christelijke zorg.
Draagt u christelijke hulp ook een warm hart toe? Stem dan hier op de NPV-Advieslijn, Er is hulp of het Prof dr. G.A. Lindeboom Instituut. Uw stem is € 1,- waard!

Lees verder

Voor u gelezen: Wat is goed? Medische ethiek voor elke dag

- Wil ik een 20 weken echo?
- Wil ik mijn organen na mijn dood afstaan?
- Wil ik nog gereanimeerd worden?

Die behandeling die de arts voorstelt, is die echt nog wel zinvol in mijn situatie? Wat is goed?
Het zijn vragen waar we vroeg of laat tegen aanlopen. De ene keer meer bewust dan de andere keer. De ene keer is het probleem of de vraag waar we voor gesteld staan ook indringender en ingewikkelder dan de andere keer.

Lees verder

Nieuwjaarsbijeenkomst VTH

Op 11 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vrijwillige Thuis Hulp gehouden. Na de opening en enkele bestuursmededelingen door de voorzitter nam boswachter Jan Huttinga ons mee naar de 'kroonjuwelen van Het Loo' door middel van een prachtige diaserie. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en iedereen kreeg een presentje mee naar huis als dank voor de inzet. Een geslaagde en gezellige avond!

Lees verder