Nieuws

Wij brengen u graag op de hoogte van het laatste nieuws! Leest u mee?

Thema-avond 22 maart 2017: Nadenken over 'later'

Op 22 maart is de voorjaars thema-avond gehouden over het thema: nadenken over 'later'. Na de opening en de bestuurzaken hebben de sprekers van deze avond ons door middel van twee workshops laten nadenken over orgaandonatie en de NPV levenswensverklaring.  Het levenseinde, we praten er liever nog niet over en denken er liever ook nog niet aan.

Arnold den Hartog heeft voor ons een workshop verzorgd over het nut van de NPV-levenswensverklaring. Het is verstandig om tijdig na te denken over uw wensen rondom het levenseinde. Niet alleen voor onszelf, ook voor onze naasten en familie.

Esmé Wiegman (directeur NPV) heeft een workshop verzorgd over orgaandonatie. Welke organen komen voor transplantatie in aanmerking? Hoe zit het met de donorregistratie? Wat betekent het als iemand 'hersendood' wordt verklaard? Deze vragen stonden centraal en zijn uitvoerig besproken. Belangrijke zaken om over na te denken én over te spreken met onze naasten.
Aan het eind van de avond zijn de workshops plenair besproken en werd de avond afgesloten. Het was een goede en interessante avond!